Cairnterriers
Joy of the Moor

De oorsprong.

 

Mijn eerste Cairn Terrier kreeg ik van mijn vader en moeder. Henk en ik woonden samen met onze 2 kinderen net in ons nieuwe huis en we vonden de tijd rijp om een hondje te hebben. Mijn moeder heeft altijd een Boxerkennel gehad en wilde op een gegeven moment een klein hondje erbij, dit werd een Cairn Terrier. Hier wilde ze ook eens een nestje bij en zo kwamen wij dus aan onze eerste Cairn, onze Flos, geboren op 4 mei 1992. Onze Flos was een zeer eigenzinnige Cairn met heel veel streken dus wij leerden al snel dit ras heel goed kennen. En we werden helemaal verliefd op dit ras en ook ik wilde een keer een nestje bij onze Flos en zo is Joy of the Moor ontstaan.

Ons huidige huis staat op een voormalig heideveld, toen wij de bouwkavel bekeken liepen er 2 fazanten rond, een lekker ruig gebied, ons plan ging ook De Heide heten, dus de kennelnaam was gauw gevonden, Joy of the Moor, oftewel Vreugde van de Heide, en dat is het ook geworden. Ik ben dus gestart met 1 Cairn en intussen helemaal verknocht aan dit ras.

 

Wij zijn een kleine selecte Cairn terrier kennel. Heel af en toe hebben wij een nestje pups met uitmuntende ouders.

 

 

Onze pups worden gefokt volgens de regels van  de Nederlandse Cairn Terrier Club.

Deze worden getest op levershunt, ingeënt, ontwormd en gechipt. Ze worden bij ons bovendien uitstekend gesocialiseerd en gaan alleen naar de serieuze Cairn Terrier liefhebbers

 

Kijkt u eens rustig rond op onze site. Heeft u vragen over verwachte nestjes of iets anders, neem dan gerust eens contact met ons op.

Jitske de Lang                                 Lid van de NCTC

Tormentil 2

8445 RE  Heerenveen

tel.0513-633026

b.g.g. 06-11234140

 

fam.delang@gmail.com

 

Lid van de Nederlandse CairnTerrier Club (NCTC)

Het gezin in 1994 met onze Flos