Cairnterriers
Joy of the Moor

De Cairn Terriër is een kleine heerlijke vlegel met een groot hart, die als geen ander je hoofd op hol weet te brengen. Hij is pienter en vrolijk .Dapper en brutaal als hij is,valt een Cairn Terriër graag op en meestal lukt hem dat vrij goed.Hij is compact van formaat en actief van aard, heeft een sterke persoonlijkheid . Iedereen raakt vertederd door zijn manier van doen. Hij kan als geen ander het iedereen naar zijn zin maken en ze om zijn vinger winden , hij krijgt iedereen aan het lachen , zelfs mensen die zeggen dat ze niet van honden houden.

 

De Cairn Terriër is een expert in het uitdenken van kattenkwaad. Nieuwsgierig als hij is zal hij overal op afstappen,zonder zich af te vragen of dat nu wel verstandig is.

 

Geestelijk en lichamelijk , alles aan de Cairn is instinctief en natuurlijk. Een pientere vlegel met een grote persoonlijkheid.Het is een terriër in hart en nieren , dat wil zeggen dat hij speels is , ondernemend en slim is maar zeer vriendelijk met vreemde bezoekers.

 

Wat bij hem ook zo gewaardeerd wordt is dat hij zichzelf blijft , hij stelt zich niet aan , heeft geen kuren , hij is heel anders dan andere honden. De Cairn is heel gelijkmatig van karakter en past zich uitstekend aan het gezinsleven aan, of dat zich nu in een groot landhuis of een gewone woning afspeelt. Hij gaat zeer goed om met kinderen en accepteert vreemden als hij er eenmaal mee heeft kennis gemaakt.